Sarrut 2009

Categories: 08 oct. 2012

(ESGOTAT)

Oli d’oliva verge extra procedent d’oliveres centenàries i de varietats tradicionals en perill d’extinció.

DE LA NOGUERA

Recollit al vessant sud de les serres del Montsec, a la comarca de la Noguera, just on el mosaic de cereals, ametllers i oliveres de la Vall d’Àger es barreja amb les rouredes i els alzinars de les faldes de la muntanya.

COLLITA ITINERANT

Olives collides manualment, en el punt òptim de maduració i gràcies a la participació dels voluntaris de Slow Food Terres de Lleida. Intercanviades amb el pagès en la mateixa finca, previ establiment d’un preu just de 0,75€/Kg.

OBTENCIÓ ARTESANA

Obtingut en molí artesà, en fred i sense filtratge.

Data recol•lecció: 14/11/2009

Data molturació: 15/11/2009

Temperatura d’extracció: <25oC

OLI D’OLIVA VERGE EXTRA

Oli d’oliva de categoria superior obtingut directament d’olives i només mitjançant procediments mecànics.

PROPIETATS

L’oli d’oliva verge extra conté àcids grassos monoinsaturats, vitamines A, D, K i E, i potents antioxidants com els tocoferols i els polifenols. Diferents estudis mostren que usat regularment pot prevenir el càncer, els infarts cardíacs i cerebrals i l’envelliment dels teixits; també provoca el suïcidi de les cèl•lules tumorals, millora la circulació, estimula el trànsit intestinal i redueix l’acidesa gàstrica.

Polifenols totals: 255 mg/kg

Acidesa: 0,18% en àcid oleic (màxim UE: 0,80%)

Peròxids: 6,4 meq O2/kg d’oli (màxim UE: 20)

Consum preferent abans de: 31-12-2010

Per tal de conservar-ne totes les propietats, protegiu-lo de la llum i manteniu-lo entre 15 i 18 graus de temperatura.

Sèrie limitada 500 ampolles

Lot núm. 1

Una iniciativa d’Slow Food Terres de Lleida

Elaborat i envasat per Molí dels Torms SL

Adquirint aquest oli col•laboreu en l’autofinançament del projecte ‘TROBADES’

www.oliverestrobades.com