Sarrut 2009
(ESGOTAT)
Oli d’oliva verge extra procedent d’oliveres centenàries i de varietats tradicionals en perill d’extinció.
DE LA NOGUERA
Recollit al vessant sud de les serres del Montsec, a la comarca de la Noguera, just on el mosaic de cereals, ametllers i oliveres de la Vall d’Àger es barreja amb les rouredes i els alzinars de les faldes de la muntanya.
COLLITA ITINERANT
Olives collides manualment, en el punt òptim de maduració i gràcies a la participació dels voluntaris de Slow Food Terres de Lleida. Intercanviades amb el pagès en la mateixa finca, previ establiment d’un preu just de 0,75€/Kg.
OBTENCIÓ ARTESANA
Obtingut en molí artesà, en fred i sense filtratge.
Data recol•lecció: 14/11/2009
Data molturació: 15/11/2009
Temperatura d’extracció: <25oC
OLI D’OLIVA VERGE EXTRA
Oli d’oliva de categoria superior obtingut directament d’olives i només mitjançant procediments mecànics.
PROPIETATS
L’oli d’oliva verge extra conté àcids grassos monoinsaturats, vitamines A, D, K i E, i potents antioxidants com els tocoferols i els polifenols. Diferents estudis mostren que usat regularment pot prevenir el càncer, els infarts cardíacs i cerebrals i l’envelliment dels teixits; també provoca el suïcidi de les cèl•lules tumorals, millora la circulació, estimula el trànsit intestinal i redueix l’acidesa gàstrica.
Polifenols totals: 255 mg/kg
Acidesa: 0,18% en àcid oleic (màxim UE: 0,80%)
Peròxids: 6,4 meq O2/kg d’oli (màxim UE: 20)
Consum preferent abans de: 31-12-2010
Per tal de conservar-ne totes les propietats, protegiu-lo de la llum i manteniu-lo entre 15 i 18 graus de temperatura.
Sèrie limitada 500 ampolles
Lot núm. 1
Una iniciativa d’Slow Food Terres de Lleida
Elaborat i envasat per Molí dels Torms SL
Adquirint aquest oli col•laboreu en l’autofinançament del projecte ‘TROBADES’
www.oliverestrobades.com