Archive for year: 2016
PUNTUACIONS TAST DE TOMATES DE LA SENTIU DE SIÓ
El passat diumenge 2 d’octubre vam fer un tast participatiu de tomates a La Sentiu de Sió, dins la festa major de Sant Miquel.
Vam portar-hi:
- Rosa d’Albesa: tomata rosa mitjana-gran provinent d’Albesa.
- Clofolluda de Besseit: tomata semibuida, semblant a la Montserrat, provinent del Josep Vilanova d’Almasselles. Antigament originària de la zona dels Ports.
- Rosa de Rañin: tomata rosa de quilo, prospectada a Balaguer però provinent d’aquest poble proper a Barbastro
- De pit: tomata tipus cor de bou, provinent de Cervera
- Pereta d’Àger: tomata en en forma de pera, buida, de mata mig baixa, molt antiga i provinent d’Àger.
A l’acte van participar-hi una setantena de persones i una vintena d’aquestes van omplenar la fitxa comparativa. Us deixem aquí sota els resultats. Tingueu en compte que la mostra és petita i que no tothom puntuava totes les varietats. Per tant, l’error pot ser gran i cal entendre’ls com a orientatius. També publiquem algunes fotos del Xavi.
Dolçor | Acidesa | Textura | Nota final | |
Rosa d’Albesa | 7,35 | 3,89 | 7,10 | 8,89 |
Clofolluda de Besseit | 7,43 | 3,70 | 7,00 | 8,86 |
Rosa de Rañin | 7,00 | 4,60 | 6,86 | 8,15 |
De pit | 4,33 | 3,89 | 6,30 | 7,43 |
Pereta d’Àger | 4,50 | 3,90 | 6,30 | 7,33 |