Sarrut 2009

categorías: 08 Outubro 2012

(VENDIDO)

Oli d’oliva verge extra procedent d’oliveres centenàries i de varietats tradicionals en perill d’extinció.

DE LA NOGUERA

Recollido na vertente sur das montañas do Montsec, á comarca da Noguera, só no mosaico de cereais, ametllers i oliveres de la Vall d’Àger es barreja amb les rouredes i els alzinars de les faldes de la muntanya.

COLLEITA ITINERANTE

Aceitunas collidas manualmente, no punto óptimo de maduración e grazas á participación dos voluntarios de Slow Food Terres de Lleida. Intercambiado co agricultor na mesma explotación, previ establiment d’un preu just de 0,75€/Kg.

OBTENCIÓN DE ARTESANÍA

Obtido en muíño artesán, frío e sen filtrar.

Recollida de datos • selección: 14/11/2009

Trituración de datos: 15/11/2009

Temperatura de extracción: <25oC

OLI D’OLIVA VERGE EXTRA

Aceite de oliva superior obtido directamente das olivas e só por procedementos mecánicos.

PROPIEDADES

O aceite de oliva virxe extra contén ácidos graxos monoinsaturados, vitaminas A, D, K i E, e potentes antioxidantes como tocoferoles e polifenois. Diferentes estudos demostran que se usa regularmente pode previr o cancro, infarto de corazón e cerebro e envellecemento de tecidos; tamén provoca o suicidio de células tumorales, mellora a circulación, estimula o tránsito intestinal e reduce a acidez gástrica.

Polifenois totais: 255 mg / kg

Acidez: 0,18% en ácido oleico (Máximo da UE: 0,80%)

Peróxidos: 6,4 meq O2 / kg d’oli (Máximo da UE: 20)

Consumo preferente antes: 31-12-2010

Co fin de preservar todas as súas propiedades, protegiu-lo de la llum i manteniu-lo entre 15 eu 18 graus de temperatura.

Serie limitada 500 botellas

Lote núm. 1

Una iniciativa d’Slow Food Terres de Lleida

Elaborat i envasat per Molí dels Torms SL

Ao mercar este aceite colaboras no autofinanciamento do proxecto 'TROBADES'

www.oliverestrobades.com