Sarrut 2009
(VENDIDO)
Oli d’oliva verge extra procedent d’oliveres centenàries i de varietats tradicionals en perill d’extinció.
DE LA NOGUERA
Recollido na vertente sur das montañas do Montsec, á comarca da Noguera, só no mosaico de cereais, ametllers i oliveres de la Vall d’Àger es barreja amb les rouredes i els alzinars de les faldes de la muntanya.
COLLEITA ITINERANTE
Aceitunas collidas manualmente, no punto óptimo de maduración e grazas á participación dos voluntarios de Slow Food Terres de Lleida. Intercambiado co agricultor na mesma explotación, previ establiment d’un preu just de 0,75€/Kg.
OBTENCIÓN DE ARTESANÍA
Obtido en muíño artesán, frío e sen filtrar.
Recollida de datos • selección: 14/11/2009
Trituración de datos: 15/11/2009
Temperatura de extracción: <25oC
OLI D’OLIVA VERGE EXTRA
Aceite de oliva superior obtido directamente das olivas e só por procedementos mecánicos.
PROPIEDADES
O aceite de oliva virxe extra contén ácidos graxos monoinsaturados, vitaminas A, D, K i E, e potentes antioxidantes como tocoferoles e polifenois. Diferentes estudos demostran que se usa regularmente pode previr o cancro, infarto de corazón e cerebro e envellecemento de tecidos; tamén provoca o suicidio de células tumorales, mellora a circulación, estimula o tránsito intestinal e reduce a acidez gástrica.
Polifenois totais: 255 mg / kg
Acidez: 0,18% en ácido oleico (Máximo da UE: 0,80%)
Peróxidos: 6,4 meq O2 / kg d’oli (Máximo da UE: 20)
Consumo preferente antes: 31-12-2010
Co fin de preservar todas as súas propiedades, protegiu-lo de la llum i manteniu-lo entre 15 eu 18 graus de temperatura.
Serie limitada 500 botellas
Lote núm. 1
Una iniciativa d’Slow Food Terres de Lleida
Elaborat i envasat per Molí dels Torms SL
Ao mercar este aceite colaboras no autofinanciamento do proxecto 'TROBADES'
www.oliverestrobades.com