Rogeta 2009
(ÉPUISÉ)
Huile d'olive vierge extra issue d'oliviers centenaires et de variétés traditionnelles en voie d'extinction.
DE LA NOGUERA
Recollit al vessant sud de les serres del Montsec, dans la région de Noguera, juste sur el mosaïque de céréales, ametllers i oliveres de la vall d’Àger es barreja amb les rouredes i els alzinars de les faldes de la muntanya.
RÉCOLTE ROTATIVE
Olives collides manualment, en el punt òptim de maduració i gràcies a la participació dels voluntaris de Slow Food Terres de Lleida. Intercanviades amb el pagès en la mateixa finca, previ establiment d’un preu just de 0,75€/Kg.
OBTENCIÓ
Obtingut en molí artesà, en fred i sense filtratge.
Data recol•lecció: 20/11/2009
Data molturació: 21/11/2009
Temperatura d’extracció: <25oC
OLI D'OLIVA VERGE EXTRA
Huile d'olive de catégorie supérieure obtenue directement des olives et uniquement par des procédés mécaniques.
PROPRIÉTÉS
L’oli d’oliva Verge Extra conté àcids grassos monoinsaturats, vitamines A, D, K i E, et de puissants antioxydants tels que les tocophérols et les polyphénols. Diferents estudis mostren que usat regularment pot prevenir el càncer, crises cardiaques et cérébrales et vieillissement des tissus; també provoca el suïcidi de les cèl•lules tumorals , améliore la circulation, stimule le transit intestinal et réduit l'acidité gastrique.
Polyphénols totaux: 238 mg/kg
Acidité: 0,19% en acide oléique (maximum UE: 0,80%)
peroxydes: 9,8 meq O2/kg d'oli (maximum UE: 20)
Consommation préférée avant: 31-12-2010
Per tal de conservar-ne totes les propietats, protegiu-lo de la llum i manteniu-lo entre 15o i 18oC
Série limitée 130 ampolles
Numéro de lot. 2
Una iniciativa de Slow Food Terres de Lleida
Elaborat i envasat per Molí dels Torms SL
Adquirint aquest oli col•laboreu en l’autofinançament del projecte ‘TROBADES’
www.oliverestrobades.com
50 cl