Nigra 2009
Vi negre procedent de vinyes velles i de varietats antigues en procés de conservació dins el projecte CULTURES TROBADES de l’associació Slow Food Terres de Lleida.
DE LA NOGUERA
Provinent de petites plantacions tradicionals de la comarca de la Noguera que, del Montsec a la plana, del mig Segre a la Noguera Ribagorçana, sobreviuen en el mosaic de cultius i boscos de caràcter mediterrani.
VARIETATS TRADICIONALS
Vi elaborat amb les varietats garnatxa negra, picapoll negre, monastrell i trobat, mitjançant cupatge en finca, totes elles procedents de vinyes molt diverses i, en alguns casos, de ceps monumentals que estem estudiant amb l’objectiu de reconstruir les cultures locals de la vinya i el vi.
VEREMA NÒMADA
Raïm collit a mà, en caixes i de forma itinerant en les diferents vinyes trobades gràcies a la participació dels voluntaris de Slow Food Terres de Lleida. Intercanviat amb el pagès a la mateixa finca, previ establiment d’un preu just valorat en 0,75€/kg.
Data de recol•lecció: 25-09-2009
ELABORACIÓ
Un únic lot de most, fermentat en petites tines d’acer inoxidable i amb control de la temperatura. Criança en el mateix dipòsit. Embotellat el maig de 2010.
NOTES DE TAST
Color cirera d’intensitat mitjana. Aromes que es van obrint i que ofereixen un perfil de fruita madura, confitura (pansa) i tocs anisats i de xocolata. En boca és lleuger i persistent, amb records de fruita (confitura), tabac i cafè.
EJOJ
13 % vol.
Limigitaj serioj: 305
Lot: 2
Conté sulfits (SO2 total): 55 mg/l (màx. UE vi negre ECO = 100 mg/l)
Elaborat i embotellat per L’OLIVERA SCCL, núm. emb 6669-L
75 cl
Adquirint aquesta botella col•laboreu en l’autofinançament del projecte TROBADES.