Nigra 2009

10 Okt. 2011

Vi negre procedent de vinyes velles i de varietats antigues en procés de conservació dins el projecte CULTURES TROBADES de l’associació Slow Food Terres de Lleida.

DE LA NOGUERA

Provinent de petites plantacions tradicionals de la comarca de la Noguera que, del Montsec a la plana, del mig Segre a la Noguera Ribagorçana, sobreviuen en el mosaic de cultius i boscos de caràcter mediterrani.

VARIETATS TRADICIONALS

Vi elaborat amb les varietats garnatxa negra, picapoll negre, monastrell i trobat, mitjançant cupatge en finca, totes elles procedents de vinyes molt diverses i, en alguns casos, de ceps monumentals que estem estudiant amb l’objectiu de reconstruir les cultures locals de la vinya i el vi.

VEREMA NÒMADA

Raïm collit a mà, en caixes i de forma itinerant en les diferents vinyes trobades gràcies a la participació dels voluntaris de Slow Food Terres de Lleida. Intercanviat amb el pagès a la mateixa finca, previ establiment d’un preu just valorat en 0,75€/kg.

Data de recol•lecció: 25-09-2009

ELABORACIÓ

Un únic lot de most, fermentat en petites tines d’acer inoxidable i amb control de la temperatura. Criança en el mateix dipòsit. Embotellat el maig de 2010.

NOTES DE TAST

Color cirera d’intensitat mitjana. Aromes que es van obrint i que ofereixen un perfil de fruita madura, confitura (pansa) i tocs anisats i de xocolata. En boca és lleuger i persistent, amb records de fruita (confitura), tabac i cafè.

EJOJ

13 % vol.

Limigitaj serioj: 305

Lot: 2

Conté sulfits (SO2 total): 55 mg/l (màx. UE vi negre ECO = 100 mg/l)

Elaborat i embotellat per L’OLIVERA SCCL, núm. emb 6669-L

75 cl

Adquirint aquesta botella col•laboreu en l’autofinançament del projecte TROBADES.