Blanc 2009
Vi blanc procedent de vinyes velles i de varietats antigues en procés de conservació dins el projecte CULTURES RENKONTIĜOJde l’associació Slow Food Terres de Lleida.
DE LA NOGUERA
Provinent de petites plantacions tradicionals de la comarca de la Noguera que, del Montsec a la plana, del mig Segre a la Noguera Ribagorçana, sobreviuen en el mosaic de cultius i boscos de caràcter mediterrani.
VARIETATS TRADICIONALS
Vi elaborat amb les varietats garnatxa blanca, xarel•lo, malvasia, moscatell vermell, macabeu i pansa, mitjançant cupatge en finca, totes elles procedents de vinyes molt diverses i, en alguns casos, de ceps monumentals que estem estudiant amb l’objectiu de reconstruir les cultures locals de la vinya i el vi.
VEREMA NÒMADA
Raïm collit a mà, en caixes i de forma itinerant en les diferents vinyes trobades gràcies a la participació dels voluntaris de Slow Food Terres de Lleida. Intercanviat amb el pagès a la mateixa finca, previ establiment d’un preu just, el mes de setembre de 2009.
Data de recol•lecció: 13-09-2009
ELABORACIÓ
Un únic lot de most, fermentat en petites tines d’acer inoxidable i amb control de la temperatura. Criança en el mateix dipòsit. Embotellat el maig de 2010.
NOTES DE TAST
Color groc pàl•lid amb tons verdosos. Aromes de fruita fresca (cítrics, nespra), tocs de fruita confitada (orellanes) i tons vegetals (boix, xiprer). En boca és fresc i voluminós i amb un postgust llarg amb records de fruita fresca i camamilla.
EJOJ
13,5 % vol.
Limigitaj serioj: 665
Lot: 1
Núm. ampolla:
Conté sulfits (SO2 total): 75 mg/l (màx. UE vi blanc ECO = 120 mg/l)
Elaborat i embotellat per L’OLIVERA SCCL, núm. emb. 6669-L
75 cl
Adquirint aquesta botella col•laboreu en l’autofinançament del projecte TROBADES.