Sarrut 2010
Extra virgin olive oil from centuries-old olive trees and endangered varieties. Made within the project CULTURES TROBADES of Slow Food Terres de Lleida.
Direct character. Aromas of vegetables with a predominance of artichoke. Good mouthfeel with growing sensations of herbs and a mentholated palate. Slightly bitter and remarkably persistent. 100% oliva sarruda cultivada en alçades superiors als 800 metres.
LA NOGUERA – MONTSEC
Plantacions situades al vessant sud del Montsec, en el mosaic de cultius de secà, rouredes i alzinars de la vall d’Àger, to the region of La Noguera.
COLLITA ITINERANT
Recol•lecció manual, en el punt òptim de maduració i gràcies als voluntaris del projecte. Olives intercanviades a la finca i a un preu just.
OLI D’OLIVA VERGE EXTRA / OBTENCIÓ ARTESANA
Oli d’oliva de categoria superior obtingut directament d’olives i només mitjançant procediments mecànics. Extret en molí artesà, poques hores després de la collita, a baixa temperatura i per decantació. Sense filtratge.
PROPIETATS
L’oli d’oliva verge extra conté àcids grassos monoinsaturats, vitamines A, D, K i E, i potents antioxidants com els tocoferols i els polifenols. Usat regularment pot prevenir el càncer, els infarts cardíacs i cerebrals i l’envelliment dels teixits; millora la circulació, estimula el trànsit intestinal i redueix l’acidesa gàstrica.
Polifenols totals: 162 mg/kg
acidity: 0,06% en àcid oleic (màxim UE: 0,80%)
Peròxids: 3,6 meq O2/kg d’oli (màxim UE: 20)
Consum preferent abans de: 30-06-2012
Protegiu-lo de la llum i manteniu-lo entre 15º i 18º
Sèrie limitada 1.000 u.
Lot núm. 3
25 cl
Elaborat i envasat per Molí dels Torms, SL
Prenent aquest oli col•laboreu amb la recerca de CULTURES TROBADES
Cost actual: 5€ (inicialment: 7,5€)