Sarrut 2009
(SOLD OUT)
Extra virgin olive oil from centuries-old olive trees and endangered traditional varieties.
DE LA NOGUERA
Recollit al vessant sud de les serres del Montsec, to the region of La Noguera, just on el mosaic de cereals, ametllers i oliveres de la Vall d’Àger es barreja amb les rouredes i els alzinars de les faldes de la muntanya.
COLLITA ITINERANT
Olives collides manualment, en el punt òptim de maduració i gràcies a la participació dels voluntaris de Slow Food Terres de Lleida. Intercanviades amb el pagès en la mateixa finca, previ establiment d’un preu just de 0,75€/Kg.
OBTENCIÓ ARTESANA
Obtingut en molí artesà, en fred i sense filtratge.
Data recol•lecció: 14/11/2009
Data molturació: 15/11/2009
Temperatura d’extracció: <25oC
OLI D’OLIVA VERGE EXTRA
Oli d’oliva de categoria superior obtingut directament d’olives i només mitjançant procediments mecànics.
PROPIETATS
L’oli d’oliva verge extra conté àcids grassos monoinsaturats, vitamines A, D, K i E, i potents antioxidants com els tocoferols i els polifenols. Diferents estudis mostren que usat regularment pot prevenir el càncer, els infarts cardíacs i cerebrals i l’envelliment dels teixits; també provoca el suïcidi de les cèl•lules tumorals, millora la circulació, estimula el trànsit intestinal i redueix l’acidesa gàstrica.
Polifenols totals: 255 mg/kg
acidity: 0,18% en àcid oleic (màxim UE: 0,80%)
Peròxids: 6,4 meq O2/kg d’oli (màxim UE: 20)
Consum preferent abans de: 31-12-2010
Per tal de conservar-ne totes les propietats, protegiu-lo de la llum i manteniu-lo entre 15 i 18 graus de temperatura.
Sèrie limitada 500 ampolles
Lot núm. 1
Una iniciativa d’Slow Food Terres de Lleida
Elaborat i envasat per Molí dels Torms SL
Adquirint aquest oli col•laboreu en l’autofinançament del projecte ‘TROBADES’
www.oliverestrobades.com