Sarrut 2009

Categories: 08 Oct 2012

(SOLD OUT)

Extra virgin olive oil from centuries-old olive trees and endangered traditional varieties.

DE LA NOGUERA

Recollit al vessant sud de les serres del Montsec, to the region of La Noguera, just on el mosaic de cereals, ametllers i oliveres de la Vall d’Àger es barreja amb les rouredes i els alzinars de les faldes de la muntanya.

COLLITA ITINERANT

Olives collides manualment, en el punt òptim de maduració i gràcies a la participació dels voluntaris de Slow Food Terres de Lleida. Intercanviades amb el pagès en la mateixa finca, previ establiment d’un preu just de 0,75€/Kg.

OBTENCIÓ ARTESANA

Obtingut en molí artesà, en fred i sense filtratge.

Data recol•lecció: 14/11/2009

Data molturació: 15/11/2009

Temperatura d’extracció: <25oC

OLI D’OLIVA VERGE EXTRA

Oli d’oliva de categoria superior obtingut directament d’olives i només mitjançant procediments mecànics.

PROPIETATS

L’oli d’oliva verge extra conté àcids grassos monoinsaturats, vitamines A, D, K i E, i potents antioxidants com els tocoferols i els polifenols. Diferents estudis mostren que usat regularment pot prevenir el càncer, els infarts cardíacs i cerebrals i l’envelliment dels teixits; també provoca el suïcidi de les cèl•lules tumorals, millora la circulació, estimula el trànsit intestinal i redueix l’acidesa gàstrica.

Polifenols totals: 255 mg/kg

acidity: 0,18% en àcid oleic (màxim UE: 0,80%)

Peròxids: 6,4 meq O2/kg d’oli (màxim UE: 20)

Consum preferent abans de: 31-12-2010

Per tal de conservar-ne totes les propietats, protegiu-lo de la llum i manteniu-lo entre 15 i 18 graus de temperatura.

Sèrie limitada 500 ampolles

Lot núm. 1

Una iniciativa d’Slow Food Terres de Lleida

Elaborat i envasat per Molí dels Torms SL

Adquirint aquest oli col•laboreu en l’autofinançament del projecte ‘TROBADES’

www.oliverestrobades.com